loading

Естествени камъни

ОНИКС

Според вярванията ониксът е камък,който привлича повече късмет, предпазва от мрачни мисли и депресия. Още от древни времена се е смятало, че ониксът има магически свойства. В древен Рим, например, са го считали за един от най-силните амулети. Наричали го камъка на ораторите. Сили: Защита, късмет, мъдрост.

Сили: Защита, късмет, мъдрост.

АХАТ

От дълбока древност Ахата е високо ценен като талисман или амулет. Той подобрява възприемчивостта и стимулира аналитичния капацитет. Осигурява баланс между физическите, емоционални, интелектуални и духовни състояния.

Сили: Смелост, дълголетие, любов.

ТИГРОВО ОКО

Употребата му води до баланс на енергията между психическото и физическото здраве. Със своя златист цвят Тигровото око се използва за увеличаване на благосъстоянието. Той насърчава смелостта, носи страст и физическа сила.

Сили: Пари, закрила, смелост, енергия.

ДЪРВЕСЕН АХАТ

Дървесният Ахат е камъкът на изобилието и пълнотата. Има суеверие, че той удължава живота на притежателите си, че сдружава хората и носи успех в кариерата.

Сили: Успех, мотивация, благоденствие.

ДАЛМАТИНОВ ЯСПИС

Символизира силата и волята. Далматиновият яспис се използва за пречистване на кръвта. Защитава от депресия и негативно мислене. Ясписът е защитен камък. Той изравнява всички чакри и балансира енергията Ин и Ян.

Сили: Изцеление, здраве, красота.

КВАРЦ

Кварца усвоява, съхранява, балансира, усилва, фокусира и предава енергия. Кварцът е може би най-мощният камък за изцеление. Стимулира имунната система и носи баланс в тялото.

Сили: Щастие, баланс, спокойствие.

ОПАЛ

Опалът е камък на вдъхновението, който подобрява въображението и творчеството. Помага за подобряване на паметта. Опалът е известен с това, че укрепва волята ни за живот.

Сили: Астрална проекция, красота, пари, късмет и сила.

ПЯСЪЧЕН ЯСПИС

Неговите най – силни свойства са изцеление, закрила, здраве и красота.

ТЮРКОАЗ

Египтяните са ценили тюркоаза, като камък на живота. Тюркоазът е високо ценен и в Тибет, където се носел през целия живот. Спомага за медитацията и творчеството. Стимулира ума, мира, комуникацията и емоционалното равновесие.

Сили: Кураж, любов, приятелство.

ХЕМАТИТ

Хематитът е известен още и като камъкът на ума. Той носи със себе си успокояваща енергия и защитава Виталанта енергията на ползвателя си. Амулети от Хематит са открити в гробниците на почти всички фараони.

Сили: Изцеление, мистика, защита.

ЛАБРАДОРИТ

За Лабрадорита традиционно се казва, че е камък, който носи късмет. С блестящата игра на цветовете лабрадорит символизира фантазия и творчество. Лабрадорита бързо ще ви освободи от тревожността и ще я замени с ентусиазъм, самочувствие и вдъхновение. Той разсейва негативността и подобрява яснотата на мисълта.

Сили: Късмет, креативност, хармония.

ЛУНЕН КАМЪК

Смята се, че носи много добър заряд и предсказва бъдещето. Този камък съдържа женската мъдрост и енергия, и има отразяваща и успокояваща енергия. Помага за укрепване на интуицията и психическите възприятия и внася баланс и хармония.

Сили: Любов, защита, спокойствие.